Heupfles Gepersonaliseerd en gegraveerde heupflessen

Alles voor je Huwelijk is verheugd je deze collectie van gepersonaliseerde heupflessen voor te stellen. Elk op maat gemaakt item is individueel geselecteerd voor zijn kwaliteit en afwerking, evenals het ontwerp om het gepersonaliseerde element te laten zien. Kies uit een reeks stijlen waaronder: roestvrij staal, leer en mat zwart.

Heup fles Roestvrij staal

Onze roestvrijstalen heupflacons zijn gemaakt van een legering die bestand is tegen corrosie, roest en vlekken, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn, niet aantasten en jarenlang hun hoogglans kunnen behouden. Roestvrij staal is de favoriet keuze voor velen bij het kopen van een gegraveerd geschenk.

Korte geschiedenis van de heupflacon

Hoewel de heupflacon tegenwoordig meestal als geschenk wordt gekocht, heeft hij sinds zijn ontstaan in de paleolithische tijd al vele functies vervuld. De fles, die zijn naam ontleent aan het Latijnse ‘flasco’ (container), zou eerst de vorm hebben aangenomen van een dierlijke blaas die werd afgesloten om water te bevatten, die later in massaproductie werden genomen voor middeleeuwse pelgrims.

Het duurde echter tot de 18e eeuw voordat alcohol op grotere schaal werd vervoerd. De combinatie van een verbeterd distillatieproces – waardoor alcohol langer houdbaar was zonder te bederven – en de komst van zakken in de herenmode maakte het de rigueur om een glaasje rond zijn persoon verborgen te houden.

Het hoogtepunt voor heupflessen met een persoonlijk ontwerp kwam echter in het begin van de 20e eeuw, toen alcohol in veel westerse landen aan banden werd gelegd. De drooglegging in de Verenigde Staten deed niets af aan de dorst naar sterke drank en luidde een explosie in van het ontwerp van individuele drinkvaten.

Gegraveerde heupflessen voor bruiloften zijn vandaag de dag vaak een favoriet gekozen huwelijkscadeau. Ze zijn een mooie blijk van waardering van de bruidegom aan zijn getuige of ceremoniemeester en niet te vergeten de vader van de bruidegom en de vader van de bruid. Andere gelegenheden om een gepersonaliseerde heupflacon te geven zijn doopfeesten, diploma-uitreikingen en verjaardagen.