Ringkussens

Ringkussen voor je Trouwringen

Als het gelukkige paar hun geloften uitwisselt, symboliseren ze een onverbrekelijke band met elkaar. Een moment dat een leven lang zal duren en het vieren waard is! De uitwisseling van de trouwringen tijdens deze viering kan nog specialer zijn als deze gepresenteerd worden op een mooi ringkussentje – dat zo ontworpen is dat het perfect bij je stijl past. Wat is een betere manier dan met je nieuwe ringen te pronken dan met een mooi kussen? Je kunt niet fout gaan als ze op zo’n elegante manier tentoongesteld worden. Je hoeft je geen zorgen of stress te maken op je bruiloft; geniet gewoon van het moment!

Ringkussen voor je Bruiloft

Ringenkussens hebben altijd al een belangrijke rol gespeeld bij trouwceremonies. Dit gaat terug tot de tijd van de Romeinen. De ringen waren zeer waardevol en werden daarom op een mooi ringkussentje gelegd. Dit ter bescherming van hun kostbare bezit. Het uitwisselen van de trouwringen is een belangrijk moment.

Ringkussen voor elk thema

Onze ringkussentjes zijn gemaakt van de beste materialen, met vaak een verrassende afwerking. De ringkussens komen in vele kleuren om te matchen met elk bruiloft thema. Ringen worden vaak gebracht door een ringendrager en het ringkussen maakt dit mooie moment compleet. Zoek met zorg een ringkussen uit voor de ringdrager zodat hij of zij perfect aansluit op het gekozen thema.

Wit Satijnen Ringkussen

Een wit satijnen ringkussen is altijd een populaire keuze voor bruiloften. Het plaatsen van de ringen op een mooi ringkussen versierd met handgemaakte kralen, een kristal, witte tule of kant geeft een gevoel van elegantie op de ceremonie. Kies een ringkussen op thema of kleur uit ons assortiment van ringkussentjes. Pas het kussentje aan op de ringendrager die dan geheel in stijl de ringen komt brengen.

Ringkussen alternatieven

De ringen hoeven natuurlijk niet speciaal op een ringkussen gelegd te worden. Niet iedereen houdt van een wit satijnen ringkussen. De ringen kunnen ook in een mooie ringendoos van wit satijn of in een zilveren roos geplaatst worden. Zoek je een ander alternatief voor je ringkussen, kijk dan eens naar onze categorie ringdoosjes.

Een ringkussen zelf maken

Er zijn veel voorbeelden te vinden om zelf een ringkussen te maken. Als je goed met je naaimachine overweg kunt kan je van het zelfde stofje als je trouwjurk je ringkussen maken. Je kunt ook een stukje wit satijn kopen en hier een wit satijnen ringkussen van maken die je met verschillende decoratie kan versieren. Denk hierbij aan witte tule, kristallen, satijn lint, strikjes van satijn, bloemen en lintjes.

Alternatief Ringkussentje zelf maken

Een leuk alternatief voor een vintage thema kun je zelf een stapeltje oude boekjes bij elkaar binden met lint waar je jullie ringen aanknoopt. Doe je ringen om een steel van een roos of een andere bloem uit je boeket. Doe vooral veel inspiratie op, want je kunt heel makkelijk zelf een ringkussen voor je bruiloft maken.