Cupcake Doosjes

Als je cupcakes bakt, wil je er zeker van zijn dat ze er net zo goed uitzien als ze smaken. Daarom is het belangrijk dat je de juiste doosjes kiest.

Wij hebben een ruime keuze aan verpakkingen die perfect zijn voor cupcakes in alle maten. Of je nu verpakkingen met venster zoekt voor een cupcake of voor een dozijn, wij hebben het.

Ook dozen voor speciale gelegenheden, zoals bruiloften en verjaardagen. Dus wat voor soort cupcake je ook maakt, wij hebben er de cupcake dozen voor.

Kies de perfecte cupcake doosjes

Als het op cupcakes aankomt, bestaat er niet zoiets als te veel keuzes. Chocolade of vanille? Met of zonder glazuur? Als het gaat om het verpakken van je cupcakes voor transport, is er geen one-size-fits-all oplossing.

Het type cupcake doos dat je kiest, hangt af van een aantal factoren, waaronder het aantal cupcakes dat je moet vervoeren, het gewicht van de cupcakes en de ruimte die je beschikbaar hebt.

Welke grootte cup cake doos

Het eerste wat je moet overwegen bij het uitkiezen van cup cake doosjes is de grootte. Hoeveel cupcakes moet je vervoeren? Als je maar een dozijn of zo bakt moet een enkele cupcakedoos voldoende zijn.

Boxen voor een enkele cupcake houden meestal tussen 1 en 4 cupcakes, en ze zijn vaak gemaakt van karton of transparant plastic. Maar als je bakt voor een groot evenement, heb je iets groters nodig, zoals een dozijn cupcake dozen.

Als je zware cupcakes of muffins vervoert, kies dan voor een doosje van zwaarder karton. Sommige cupcakedozen hebben zelfs een venster en ingebouwde handvatten, wat natuurlijk ook handig kan zijn.

In welk materiaal komen cupcake dozen

Wat materiaal betreft, zijn er twee opties: karton of plastic. Karton zijn meer economische producten, maar zijn niet altijd de beste keuze voor het vervoer van cupcakes.

Als je bezorgd bent dat je cupcakes ongeschonden op hun bestemming aankomen, kies dan voor plastic. Het is duurder, maar het is het waard voor de gemoedsrust.

Wat als je cup cakes wilt versieren

Als je je cupcakes gaat versieren, moet je zorgen dat de doos die je kiest genoeg ruimte biedt voor al je decoratie. Dat betekent dat je ondiepe dozen moet vermijden en moet kiezen voor dozen met diepe gaten. Het laatste wat je wilt is dat je mooie roze glazuurbloemen worden geplet tijdens het vervoer!

Cupcake dragers

Voor grotere bestellingen is een cupcake drager een goede optie. Cupcake dragers houden meestal tussen de 12 en 24 cupcakes, en ze zijn vaak gemaakt van plastic of piepschuim.

Het voordeel van een drager is dat het helpt voorkomen dat de cupcakes verschuiven tijdens het transport, waardoor ze niet geplet of misvormd worden. Dragers kunnen echter omvangrijk en moeilijk te dragen zijn als je een groot aantal cupcakes vervoert.

Cupcakehoezen

Als je weinig ruimte hebt of zoekt naar een meer milieuvriendelijke optie, overweeg dan het gebruik van cupcakehoezen. Sleeves zijn meestal gemaakt van papier of karton, en ze kunnen worden gebruikt om alle cupcakes individueel te verpakken.

Dit voorkomt dat de cakejes bewegen tijdens het transport en maakt ze gemakkelijk te stapelen. Een nadeel van het gebruik van hoezen is dat ze niet veel bescherming bieden tegen pletten van je decoratie, dus ze zijn niet ideaal voor zware taarten of lange reizen

Cup cake doosjes op de bruiloft

Voor veel paren is de taart een belangrijk onderdeel van de grote dag. Sommige paren kiezen tegenwoordig ook voor een piramide van cupcakes.

Hoewel het misschien niet zo elegant is als een taart, is het zeker leuker – en veel minder kans op een ramp. Bovendien kunnen de gasten gewoon een doosje pakken en hun cupcakes aan het eind van de avond mee naar huis nemen.