Heupfles graveren

Bij Alles voor je Huwelijk begrijpen we dat je huwelijksdag een speciale gelegenheid is die je je de rest van je leven zult herinneren. Daarom zijn we er trots op dat we een collectie gepersonaliseerde heupflessen aanbieden, zodat je van je speciale dag kunt genieten met een werkelijk uniek aandenken. Elke heupfles in onze collectie is gemaakt van hoogwaardige materialen en ontworpen om de gravure van je keuze tot zijn recht te laten komen. Of je nu de voorkeur geeft aan roestvrij staal, leer of matzwart, wij hebben een veldfles die bij je stijl past. Breng dus een toast uit op jullie nieuwe leven samen met een gepersonaliseerde heupfles van Alles voor je Huwelijk.

Veldflessen Roestvrij staal

Onze roestvrijstalen veldflessen zijn gemaakt van een legering die bestand is tegen corrosie, roest en vlekken, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn, niet aantasten en jarenlang hun hoogglans kunnen behouden. Roestvrij staal is de favoriet keuze voor velen bij het kopen van een gegraveerd geschenk.

Korte geschiedenis van de heupflacon

Hoewel de heupflacon tegenwoordig meestal als geschenk wordt gekocht, heeft hij sinds zijn ontstaan in de paleolithische tijd al vele functies vervuld. De fles, die zijn naam ontleent aan het Latijnse ‘flasco’ (container), zou eerst de vorm hebben aangenomen van een dierlijke blaas die werd afgesloten om water te bevatten, die later in massaproductie werden genomen voor middeleeuwse pelgrims.

Het duurde echter tot de 18e eeuw voordat alcohol op grotere schaal werd vervoerd. De combinatie van een verbeterd distillatieproces – waardoor alcohol langer houdbaar was zonder te bederven – en de komst van zakken in de herenmode maakte het de rigueur om een glaasje rond zijn persoon verborgen te houden.

Het hoogtepunt voor heupflessen met een persoonlijk ontwerp kwam echter in het begin van de 20e eeuw, toen alcohol in veel westerse landen aan banden werd gelegd. De drooglegging in de Verenigde Staten deed niets af aan de dorst naar sterke drank en luidde een explosie in van het ontwerp van individuele drinkvaten.

Gegraveerde heupflessen voor bruiloften zijn vandaag de dag vaak een favoriet gekozen huwelijkscadeau. Ze zijn een mooie blijk van waardering van de bruidegom aan zijn getuige of ceremoniemeester en niet te vergeten de vader van de bruidegom en de vader van de bruid. Andere gelegenheden om een gepersonaliseerde heupflacon te geven zijn doopfeesten, diploma-uitreikingen en verjaardagen.